SZC logo

Berettyóújfalui Szakképzési Centrum

OM kód: 203030 | 4242 Hajdúhadház, Bocskai tér 6.

Intézmény logo

Berettyóújfalui SZC Szilágyi Dániel Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokBerettyóújfaui SZCKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2024. ápr. 15.


admin

    Festő képzés - Pályaorientációs nap 2024

    Festő képzés - Pályaorientációs nap 2024

    A 2024 – es pályaorientációs napon intézményünk festő-mázoló-tapétázó szakos tanulói az építőipari közös tevékenység számos területébe betekintést nyerhettek, köszönhetően egy helyi vállalkozás nyitottságának az iskola felé.

    Hajdúhadház területén egy 2 lakásos társasház komplett felújítás alatt van, így egy összetett munkafolyamatba tekinthettek be hallgatóink.

    Megérkezésünkkor rögtön az épület homlokzatán folyó munkálatok fogadtak. Itt az állványozás szabályos kialakítását, a szigetelés, az épületdekorációs kiegészítők szakszerű felhelyezésének technológiáját, valamint a vakolatalapozás anyagait, eszközeit és kivitelezésének folyamatát ismerhették meg a fiúk. Az udvaron szembesültek az anyagtárolási folyamatok munkavédelmi szempontjaival.

    Az épület belső terébe érkezve különböző funkciójú helyiségek különböző készültségi fokait vizsgálhattuk meg. A legtöbb helyen az oldalfalakon már kész, felhordott, és megszáradt vakolatot láthattak. A mennyezeten mindenhol ki volt alakítva a gipszkarton álmennyezet profil szerkezete, amelynek így az anyagait tudták szemügyre venni. Néhol már a gipszkartonborítás is részben készen volt, és mivel csak részben, ezért a rétegrendet is sikerült megvizsgálniuk. A gépészeti vezetékek szakszerű elhelyezésének technológiájával is szembesülhettek.

    Az épület egy kisebb részében a belső betonozás munkafolyamatának a végét tekinthették meg, különös tekintettel a dilatációs segédanyagok eltávolítására. Ezeken kívül betekintést kaptak az ácsmunkák kivitelezésébe, a tetőfedés művészetébe, de még a nyílászárók beállításának kivitelezett formáját is megtekinthették.

    Összességében a nap amilyen ígéretesnek tűnt indulás előtt, úgy is alakult, hiszen a fiúk rendkívül érdekesnek találták az összetett folyamatokat és megerősítést nyert bennük, hogy jó szakmacsoportra, és ezen belül jó szakmára esett a választásuk.

    További képek a Galériában.

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Beérkezett vezetői pályázat

    Beérkezett vezetői pályázat

    2024. máj. 8.


    admin

    DÖK- Sport Nap

    DÖK- Sport Nap

    2024. ápr. 29.


    admin

    Végleges felvételi rangsor 2024-2025

    Végleges felvételi rangsor 2024-2025

    Megtekinthető a 2024-2025-ös tanévre az intézményünkben felvételt nyert tanulók listája. Szeretettel üdvözöljük iskolánkban a leendő új kilencedikes tanulókat!

    2024. ápr. 29.


    admin


    Partnereink

    SZC logo

    Berettyóújfalui Szakképzési Centrum


    Berettyóújfalui SZC Szilágyi Dániel Szakképző Iskola

    4242 Hajdúhadház, Bocskai tér 6.

    Telefon: +36 52/583-009

    E-mail: titkarsag@szilagyi.berettyoujfaluiszc.hu

    OM azonosító: 203030


    2024Berettyóújfalui SZC Szilágyi Dániel Szakképző Iskola