SZC logo

Berettyóújfalui Szakképzési Centrum

OM kód: 203030 | 4242 Hajdúhadház, Bocskai tér 6.

Intézmény logo

Berettyóújfalui SZC Szilágyi Dániel Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokBerettyóújfaui SZCKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. okt. 2.


admin

    SzakmaTúra 2023

    SzakmaTúra 2023

    Szeptember 28-án a SzakmaTúra pályaorientációs rendezvénynek a hajdúszoboszlói a Városi Sportház adott otthont. A Berettyóújfalui Szakképzési Centrum A SzakmaTúra, Centrumban a jövőd! elnevezésű kiállításon a centrumhoz tartozó 11 iskola, köztük a mi iskolánk is, és az intézmények duális partnerei mutatkoztak be.  A rendezvény legfőbb célja, hogy a most pályaválasztás előtt álló általános iskolásoknak bemutassa a Centrum intézményeinek szakmai kínálatát ezzel is segítve őket egy nehéz döntés meghozatalában.

    A tanulók és szüleik megismerhették a szakmák egy-egy jellegzetes folyamatát, és mindezt az úgynevezett foglalkoztató szigeten ki is próbálhatták.

    Az iskolánk standjánál bemutatásra kerültek az oktatott szakmák képekben és gyakorlatban is. A szociális ápoló és gondozó szakma iránt érdeklődők megtanulhatták az újraélesztés folyamatát és vérnyomást is mérhettek. Tanulságos volt számukra a „Dohányzó Zsuzsi” megtekintése is, amely a cigaretta tüdőre gyakorolt káros hatását mutatta be. Nagy siker volt a részeg szemüveg is, amelyben a diákoknak különféle feladatokat kellett elvégezni. 

     A nyolcadikos tanulók igazán érdeklődőek és nyitottak voltak, mindent ki szerettek volna próbálni. 

    A foglalkoztató részen a végzős általános iskolai tanulók az építőipar egyik legfontosabb alapelemét gyakorolhatták, ami nem más, mint a mérés és kijelölés. Lézeres szintező, vízmérték és mérőszalag (colstok) használatával kellett meghatározniuk egyenes egységeket, amelyeket egy filctoll és vonalzó segítségével fel kellett jelölniük egy előre elkészített rajztáblán. Meglepő módon a fiúk mellett lány tanulók is érdeklődtek a festő szakma iránt. A kőműves szakma iránt érdeklődők sem maradtak bemutató nélkül. Az 1969-ben alapított PERI, a világ egyik legnagyobb zsaluzat -és állványgyártó cége is bemutatkozott a rendezvényen. A standon a PERI UP állványrendszer és az innovatív DUO univerzális zsaluzattal ismerkedhettek meg az érdeklődők.

    A bemutatókat a 9-es és 10-es tanulóink fáradhatatlan lelkesedéssel és kellő komolysággal tartották meg. A kiállítás mindenképpen sikeresnek és eredményesnek tekinthető.

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Végleges felvételi rangsor 2024-2025

    Végleges felvételi rangsor 2024-2025

    Megtekinthető a 2024-2025-ös tanévre az intézményünkben felvételt nyert tanulók listája. Szeretettel üdvözöljük iskolánkban a leendő új kilencedikes tanulókat!

    2024. ápr. 29.


    admin


    Partnereink

    SZC logo

    Berettyóújfalui Szakképzési Centrum


    Berettyóújfalui SZC Szilágyi Dániel Szakképző Iskola

    4242 Hajdúhadház, Bocskai tér 6.

    Telefon: +36 52/583-009

    E-mail: titkarsag@szilagyi.berettyoujfaluiszc.hu

    OM azonosító: 203030


    2024Berettyóújfalui SZC Szilágyi Dániel Szakképző Iskola