SZC logo

Berettyóújfalui Szakképzési Centrum

OM kód: 203030 | 4242 Hajdúhadház, Bocskai tér 6.

Intézmény logo

Berettyóújfalui SZC Szilágyi Dániel Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokBerettyóújfaui SZCKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2024. ápr. 15.


admin

    Szociális ágazat - Pályaorientációs nap 2024

    Szociális ágazat - Pályaorientációs nap 2024

    Iskolánk szociális képzésében résztvevő kilencedik és tizenegyedik osztályos tanulói 2024. április 15-én a pályaorientációs nap alkalmából a Nyíregyházi Református Egyház idősek otthonát látogatták meg.

    Az István Szeretetotthon dolgozói és a bentlakók nagy szeretettel fogadták tanulóinkat, akik megismerkedtek az intézményben folyó munkával és az intézmény napirendjével, majd megtekintették a lakószobákat és a közösségi helyiségeket. A végzős 11. évfolyamos tanulók számára hasznos volt a látogatás, mivel a tanév végi szakmai gyakorlati vizsgán olyan feladatok szerepelnek, amelyek megjelennek az intézmény működési rendjében (pl.: idősek napi gondozása, gyógyszerelése, stb.)

    A gondozási tevékenységek megismerése után tanulóink betekintettek a bentlakók számára szervezett napi foglalkozásba, amely célja a gondozottak finom motorikus mozgásának fejlesztése, ill. szinten tartása volt.  A foglalkozáson részt vevő bácsi és nénik krepp papírból virágdíszt készítettek a következő ünnepi alkalomra. Szívesen beszélgettek tanulóinkkal, invitálták őket, hogy foglaljanak helyet közöttük. A legidősebb bentlakó egy 98 éves bácsi, aki egészsége megőrzése érdekében naponta 1000 lépést tesz meg.

    A látogatás során az intézmény vezetője, Katonáné Farkas Ibolya tiszteletesasszony és munkatársai minden kérdésre szívesen és részletesen válaszoltak. Bíztatták a lányokat a szakma elvégzésére. Iskolánk tanulói kis süteménnyel kedveskedtek a gondozottaknak és a dolgozóknak.

     

    A tizedikes lányok a bökönyi Bentlakásos Idősek Otthonába látogattak el. Az intézményben Gilányiné Urbin Tünde intézményvezető fogadta a tanulóinkat. Először általánosságban mutatta be az otthont. Elmondta, hogy mennyi a férőhelyeik száma, mik az általános bekerülési feltételek, lehetőségek, milyen költségek terhelik a bentlakók családtagjait, magukat a bentlakókat. Az ismertető alatt és után is a tanulóink kérdéseket tehettek fel, amelyekre megkapták az érdemleges válaszokat is.

    Ezután az általános ismertető után vezetőasszony részletesen bemutatta az egész otthont. Végig sétáltunk a folyósókon, betekintettünk több lakószobába, ahol a lányok beszélgettek is a gondozott nénikkel, bácsikkal. Végül megtekintettük az intézmény kertjét is, ahol pihenhetnek, levegőzhetnek a gondozottak.

    A tizedikes tanulók élményekkel gazdagodva tértek vissza az iskolába. Ez a látogatás erősítette bennük a szakma szeretetét, tiszteletét.

    További kéepek a Galériában.

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Beérkezett vezetői pályázat

    Beérkezett vezetői pályázat

    2024. máj. 8.


    admin

    DÖK- Sport Nap

    DÖK- Sport Nap

    2024. ápr. 29.


    admin

    Végleges felvételi rangsor 2024-2025

    Végleges felvételi rangsor 2024-2025

    Megtekinthető a 2024-2025-ös tanévre az intézményünkben felvételt nyert tanulók listája. Szeretettel üdvözöljük iskolánkban a leendő új kilencedikes tanulókat!

    2024. ápr. 29.


    admin


    Partnereink

    SZC logo

    Berettyóújfalui Szakképzési Centrum


    Berettyóújfalui SZC Szilágyi Dániel Szakképző Iskola

    4242 Hajdúhadház, Bocskai tér 6.

    Telefon: +36 52/583-009

    E-mail: titkarsag@szilagyi.berettyoujfaluiszc.hu

    OM azonosító: 203030


    2024Berettyóújfalui SZC Szilágyi Dániel Szakképző Iskola