SZC logo

Berettyóújfalui Szakképzési Centrum

OM kód: 203030 | 4242 Hajdúhadház, Bocskai tér 6.

Intézmény logo

Berettyóújfalui SZC Szilágyi Dániel Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokBerettyóújfaui SZCKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2024. jún. 20.


admin

    Szakmai vizsgák 2024

    Szakmai vizsgák 2024

    Intézményünkben májusban és júniusban zajlottak a szakmai vizsgák. Ezeken több szakma tanulói adtak számot tudásukról.

    június 4-én zárult a szociális ápoló és gondozó képzés szakmai vizsgája. A vizsgára jelentkezett 21 tanuló közül 13 fő intézményünk, 4 fő a Berettyóújfalui SZC Csiha Győző Technikum és Szakképző Iskola, 4 fő pedig a Berettyóújfalui SZC Eötvös József Szakképző Iskola tanulója volt. A vizsgázók május 16-án központi interaktív vizsgán, majd június 4-én gyakorlati vizsgán adtak számot megszerzett tudásukról. A gyakorlati vizsgarészben a tanulók az előzetes feladatként elkészített portfólióban mutatták be gyakorlóintézményüket, és egy kiválasztott ellátott személy életútját kísérték végig szükségletei listájának a feltérképezésével. Az elkészített portfóliót PowerPoint-os bemutató segítségével prezentálták a vizsgabizottság előtt. A projektvizsgán a szakmai jártasságukat gyakorlati demonstrációs feladatok megoldásával bizonyították.

    A vizsgára jelentkezett 21 tanuló sikeresen teljesítette a szakmai követelményeket, így megszerezték a szociális ápoló és gondozó szakmai bizonyítványt.

    Az építőipari szakmai vizsgákra is májusban került sor. A kőműves, festő, mázoló, tapétázó végzős nappali képzésen tanulók május 30-án, míg a szárazépítő esti képzésben részt vevő tanulók május 31-én adtak számot gyakorlati tudásukról. Ezt megelőzően már megírták az elméleti interaktív dolgozatot.

    A kőművesek falazás, vakolás, betonozás, térkőkészítés és szigetelés témakörökben bizonyíthatták be rátermettségüket. A festő, mázoló, tapétázó tanulók a szakmájuk nevében szereplő mindhárom területen megmérettettek. Míg a szárazépítő diákok válaszfalat készítettek falvég kialakítással, valamint részleges, egyszeres szerkezetű álmennyezetet.

    Ezután a szóbeli feleletre került sor. A tanév során a saját munkáikból egy-egy szakmai portfóliót készítettek, és ezt mutatták be.

    Mindhárom szakma megjelent végzőse, összesen 24 tanuló, sikeres vizsgát tett.

    A kereskedelmi értékesítő osztály tanulóinak a központi interaktív vizsgájára, illetve a szakmai portfóliójának a bemutatására 2024. május 24. került sor. Ezek a diákok a vizsgát a helyzetgyakorlattal folytatták május 30-án.

    Minden tanuló sikeres vizsgát tett, jó és jeles érdemjegyek születtek. 50 főt bocsájtottunk a munka világába.

    május 28-án zárult a kisgyermekgondozó, -nevelő, valamint a gyermek- és ifjúsági felügyelő felnőttképzés szakmai vizsgája. A vizsgára jelentkezett 15 tanuló először az elméleti központi interaktív vizsgán bizonyított. Ezt követően a Hajdúhadházi Mikrotérségi Bölcsőde intézményében a vizsgatevékenység részeként készített portfóliót mutatták be, amelyben a gondjaikra bízott gyermekek nevelési, gondozási tevékenységét, a gyermekfelügyelet feladatait, valamint a gyermekfelügyelő dilemmáit írták le. A vizsga következő részében a napi nevelési-gondozási feladatokkal kapcsolatos gyakorlati vizsgára került sor. A korszerű és a rendkívül jól felszerelt környezetben a tanulók kimagaslóan jól teljesítettek.

    A vizsganap az oklevelek ünnepélyes átnyújtásával zárult. Négy lelkes gyermek- és ifjúsági felügyelő, valamint tizenegy odaadó kisgyermekgondozó, -nevelő léphetett ki iskolánk kapuján a munka világába.

    Minden vizsgázónknak sok sikert kívánunk!

    További képek a Galériában.

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Tanévnyitó – 2024. szeptember 2.

    Tanévnyitó – 2024. szeptember 2.

    2024. szept. 2.


    admin


    Partnereink

    SZC logo

    Berettyóújfalui Szakképzési Centrum


    Berettyóújfalui SZC Szilágyi Dániel Szakképző Iskola

    4242 Hajdúhadház, Bocskai tér 6.

    Telefon: +36 52/583-009

    E-mail: titkarsag@szilagyi.berettyoujfaluiszc.hu

    OM azonosító: 203030


    2024Berettyóújfalui SZC Szilágyi Dániel Szakképző Iskola