SZC logo

Berettyóújfalui Szakképzési Centrum

OM kód: 203030 | 4242 Hajdúhadház, Bocskai tér 6.

Intézmény logo

Berettyóújfalui SZC Szilágyi Dániel Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokBerettyóújfaui SZCKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2024. okt. 16.


admin

    Szakmatúra 2024

    Szakmatúra 2024

    Iskolánk is képviseltette magát 2024. október 16-án a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum által megrendezett SzakmaTúra  pályaválasztási kiállításon. A rendezvénynek ebben az évben a berettyóújfalui Kabos Endre Városi Sportcsarnok adott otthont. A bemutatkozó iskolák   temérdek továbbtanulási és karrierlehetőséget kínálnak a diákok és az érdeklődők számára ezzel is segítve őket egy nehéz döntés meghozatalában.

    Iskolánk standjánál bemutatásra kerültek az oktatott szakmák képekben és gyakorlatban is. Az építőipar iránt érdeklődő általános iskolai tanulók megismerkedhettek a lézeres szintező használatával, és kipróbálhatták a rendkívül nagy népszerűségnek örvendő bandázsoló festő gólyalábat, amellyel, mint ahogy azt a gyakorlat is mutatta, ugyanúgy kell egyensúlyozni és mozogni, mint egy létrával. Akik játékosabbak és szeretik az izgalmat, a jól ismert Jenga játék nagy méretű változatával bizonyíthatták ügyességüket, rátermettségüket.

    A nyolcadikos tanulóknak egy interaktív táblán lehetőségük volt egy kvízjátékban is részt venni, amelynek során az iskolánkban oktatott szakmákkal kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolni.

    A kereskedelmi ágazat illatkvízzel és zsákbamacska mérleggel készült. A diákoknak bekötött szemmel különböző fűszereket kellett felismerniük, illetve kipróbálhatták a bankjegyvizsgáló UV lámpát is.

    Külön foglalkoztató térben kaptak helyet szocis lányaink, akik a szokásos vérnyomás- és vércukorszint mérés mellett szoci-totóval is várták az érdeklődőket. Tanulságos volt számukra a „Dohányzó Zsuzsi” megtekintése is, amely a cigaretta tüdőre gyakorolt káros hatását mutatta be. Nagy siker volt a részeg szemüveg is, amelyben a diákoknak különféle feladatokat kellett elvégezni.

    A nyolcadikos tanulók igazán érdeklődőek és nyitottak voltak, mindent ki szerettek volna próbálni.

    A bemutatókat a 9-es és 10-es tanulóink fáradhatatlan lelkesedéssel és kellő komolysággal tartották meg, melyért köszönet illeti meg őket.

     A kiállítás mindenképpen sikeresnek és eredményesnek tekinthető és remélhetőleg mi is hozzájárultunk a megjelentek sikeres pályaválasztásához.

    A  rendezvényen készült képek megtekinthetőek a galériában.

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    A felelős állattartás 7 aranyszabálya

    A felelős állattartás 7 aranyszabálya

    2024. okt. 18.


    admin

    Káposztásnapok 2024

    Káposztásnapok 2024

    2024. okt. 4.


    admin


    Partnereink

    SZC logo

    Berettyóújfalui Szakképzési Centrum


    Berettyóújfalui SZC Szilágyi Dániel Szakképző Iskola

    4242 Hajdúhadház, Bocskai tér 6.

    Telefon: +36 52/583-009

    E-mail: titkarsag@szilagyi.berettyoujfaluiszc.hu

    OM azonosító: 203030


    2024Berettyóújfalui SZC Szilágyi Dániel Szakképző Iskola